Uncategorized

Hygiëne zuilen

Hygiënepijlers: 3 lessen die je moet weten

Hygiëne is voor iedereen heel belangrijk. Leven in een schone omgeving heeft immers veel positieve voordelen. Het vermindert niet alleen het risico op het oplopen van virale ziekten, maar het voelt ook prettig aan. Veel mensen kennen natuurlijk basishygiëne en doen er alles aan om zich aan deze regels te houden. Maar aangezien dit een heel belangrijk onderwerp is, loont het de moeite om deze belangrijke Hygiëne zuilen nog eens te benadrukken. Hier zijn 3 lessen om in gedachten te houden.

Draag beschermende kleding

Als je de hele tijd op pad gaat, is het belangrijk om beschermende kleding te dragen om je te beschermen tegen virale infecties. Zoiets eenvoudigs als het dragen van een gezichtsmasker of zelfs handschoenen kan het risico op het oplopen van omgevingsziekten enorm verminderen. Daarnaast zorgt beschermende kleding er ook voor dat je niet geïrriteerd raakt door vervuiling en andere irriterende stoffen in de lucht.

Was en reinig jouw handen

Mensen doen zoveel met hun handen. Het grappige is dat hoewel de handen aan zoveel ziektekiemen worden blootgesteld, ze zelden een bedekking hebben. Dit betekent dat je de extra stap moet nemen om ze te wassen om er zeker van te zijn dat ze elke keer schoon zijn.

Daarnaast moet je leren hoe je je handen goed kunt wassen als onderdeel van de Hygiëne zuilen. Gebruik bijvoorbeeld zoveel mogelijk zeep en spoel af met veel water. Breng indien mogelijk ook ontsmettingsmiddelen aan.

Maak je omgeving schoon

Persoonlijke hygiëne, waarbij je ervoor zorgt dat je lichaam schoon is, is belangrijk. Maar je moet er nog steeds voor zorgen dat je omgeving ook schoon is. Ja, je kunt jezelf van zoveel irriterende stoffen en ziektekiemen redden als je mondkapjes bestelt. Maar het helpt nog steeds om ervoor te zorgen dat de omgeving waarin je leeft of werkt zo schoon mogelijk is. Dit zal het risico op mogelijke allergieën of infecties verder helpen verminderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *